Vi ringer upp dig
Ring mig

Vad är en elektronisk körjournal?

En elektronisk körjournal registrerar resor med fordon automatisk. Den elektroniska körjournalen förenklar och automatiserar administrationen av en körjournal

Den elektroniska körjournalen består blant annat av en GPS-positioneringsenhet som håller koll på dina resor, start, stopp, tider och om resor är privata eller yrkesresor.

GPS-enheten kommunicerar med en server (via GPRS, mobilnätet) och där sparas din information säkert. I det externa systemet (servern där informationen lagras) finns även uppbyggt säkerhetsfunktioner för lagring (backup) och många användbara tjänster till exempel stöldskydd, fordonsdirigering, fleet management osv.

Vi ringer upp dig!

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig och berättar mer om ABAX Körjournal

Mer om Elektronisk körjournal

GPS-enheter i fordonet

Idag har nyare bilar inbyggda GPS-enheter (bilar med navigation). De flesta yrkesbilar och servicebilar behöver dock utrustas med en GPS-mottagare, en enhet som fångar upp sattelitsignaler för positionering av fordon. GPS-enheten kan vara en lös enhet som du lägger eller kopplar in i bilen. Går även att använda mobilens inbyggda GPS-mottagare, men då får du inte 100-procenting dokumentation av positioner. Många glömmer att sätta på GPS'en i mobilen så att resorna registreras.

 

Bästa alternativet för elektrionisk körjournal

Rekommendationen är att ha en fast monterad GPS-enhet i bilen, med inbyggd GPRS-mobilkommunikation så du slipper tänka på att tanka över information själv till en dator från GPS-enheten och du slipper att själv ha ansvar för lagringen.

 

Skillnader mellan billiga enheter och ABAX4

Ofta har de billiga lösningar utan abonnemang kostnad ingen inbyggd kommunikation med system som lagrar och tar hand om informationen. Andra fördelar med GPS enheter som har inbyggd kommunikation är att du kan få en mängd andra tjänster som ex. stöldskydd, fordons dirigering, avancerad kartfunktionalitet, trafikinformation etc.

Så var noga med att jämföra funktioner och tjänster som ingår i den lösning som passar dig bäst.
Tänk också på att välja en leverantör som finns kvar och som kan erbjuda dig nya tjänster allt eftersom dina behov ändras.

OBS!

Tänk på att jämföra körjournaler och vilka funktioner du får med i priset när du skall köpa körjournal.
Att hela tiden koppla enheten till en dator och föra över informationen manuellt är krångligt och jobbigt. Med ABAX tjänster slipper du en massa sådant extra jobb. ABAX har marknadens bästa tjänster kopplade till sin tekniska lösning. Köp din körjournal från ABAX så slipper du trassel.

Läs mer om Elektronisk körjournal i Wikipedia

Se film om hur elektronisk körjournal fungerar

Så hör gör du en körjournal (krav på information)

Varför elektronisk körjournal

Se filmen om hur du kan spara pengar med ABAX Körjournal!

Kundcenter
ABAX Nyhetsbrev & Erbjudanden
© ABAX Trefasgatan 1, 721 30 Västerås
Ladda ner

Lämna din e-postadress och få tillgång till vårt dokument.