Vi ringer upp dig
Ring mig

Det här är ABAX körjournal

Används yrkesbilarna för privata resor? Skenar kostnaderna för drivmedel och fordon? Eller tragglar ni fortfarande med handskrivna körjournaler?

ABAX är världens ledande leverantör av elektroniska körjournaler. Genom en smart teknisk lösning dokumenterar körjournalen alla körningar automatiskt via GPS, så att varken företag eller anställda riskerar en skattesmäll. Det blir dessutom lättare både att minska på drivmedelskostnader, och att öka servicen mot slutkunden. ABAX elektroniska körjournal uppfyller Skatteverkets rekommendationer kring körjournaler

Beställ körjournal
Elektronisk körjournal

Se hur vår elektroniska körjournal fungerar här

Riskera ingen skattesmäll

Företag som slarvat med sina körjournaler kan upptaxeras med upp till en miljon kronor. Enskilda anställda som använt en yrkesbil privat kan efterbeskattas med så mycket som 50 000 kronor.

För den enskilde är det inte lätt att hålla koll på alla skatteregler och myndighetskrav. Därför håller vi på ABAX koll på de senaste reglerna – så att du slipper oroa dig för skattesmällar.

Vill du veta vad Skatteverket säger? Osäker på vad som verkligen gäller? Tack vare vår expertis och bevakning av området kan vi också ge dig skatterådgivning som en del av vår kundservice.

Läs mer om skattereglerna och om vår skatterådgivning här

Så stor kan skattesmällen bli

Slarv med de handskrivna körjournalerna kan stå er dyrt. Här ser du hur mycket straffskatt företag och anställd kan råka ut för om Skatteverket kommer på revision.

Företaget kan upptaxeras med:
0
Efter tre år
Anställda kan upptaxeras med:
0
Efter tre år

Automatiserat och alltid uppdaterat

ABAX körjournal är rent fysiskt en GPS-enhet som automatiskt håller koll på alla körningar, och alltid är uppkopplad mot våra servrar.

Det betyder att den alltid uppdateras med den senaste mjukvaran, att den alltid följer de senaste skattereglerna, och att du har omedelbar tillgång till all information i ett användarvänligt webbgränssnitt. Med vår tilläggstjänst lagras dessutom alla körningar i vår backuplösning i sju år – så länge som Skatteverket kräver.

Support dygnet runt

Hos ABAX är du aldrig utlämnad eller utelåst. Vår support står redo dygnet runt.

I supporten reder vi ut eventuella problem, och svarar på dina frågor om allt från administrering till skatteregler. Många saker kan du dessutom ordna själv, direkt i vårt smarta användargränssnitt.

Till kundservice

 

Marknadens främsta hård- och mjukvara

GPS-enheten som monteras i bilen kommunicerar via GSM-nätet. SIM-korten kommer från Telenor för att ge dig maximal täckning och driftsäkerhet.

Hårdvaran är både robust och vattentät. Därför ger vi dig också livstidsgaranti på våra körjournaler.

På den mjuka sidan är vi inte heller sämre. Ett egenutvecklat gränssnitt gör det enkelt för dig att överblicka alla fordon, körningar och data som behövs. Har du fler produkter från ABAX kan du förstås administrera också dem i samma gränssnitt.

Läs mer om den tekniska lösningen här

 

KVALITETSGARANTI

Vi jobbar alltid på att förbättra våra produkter och kundservice. Därför är vi också certifierade enligt ISO-standarderna 9001 14001, och 27001.

 

24 TIMMARS SUPPORT

Hos ABAX är du aldrig utlämnad eller utelåst. Vår support står redo dygnet runt och svarar på alla frågor du kan tänkas ha.

 

 

 

LIVSTIDSGARANTI

Våra enheter är stryktåliga. Men skulle de trots det gå sönder ersätter vi enheten direkt, utan någon kostnad för dig.

ABAX™ App Store

Vill du maximera nyttan av en elektronisk körjournal? Här kan du läsa mer om hur du kan bygga vidare på din lösning med våra påbyggnadsfunktioner och –tjänster

ABAX Mobile

Körjournalens perfekta komplement. Fyll i syfte för resan, kommentarer eller parkeringsanteckningar direkt från din smartphone. ABAX Mobile finns tillgängligt för iOS, Android, Blackberry, och för alla enheter som stöder JAVA. Mer information och länkar för att ladda ner den i din smartphone hittar du här: App Store.

ABAX Datalagring

Som ABAX-kund kan du lägga till datalagring för alla uppgifter som din körjournal genererar. Det betyder att dina resor lagras säkert hos oss i upp till sju år – så länge som Skatteverket kräver.

NY
ABAX Spotsök

Med ABAX Spotsök visas fördonens rörelse i en karta för en hel dag innanför ett valbart område. Du får nu en översikt över aktivitet innanför ett område, och kan snabbt ge svar på förfrågningar från kunder.

ABAX Föraridentifiering

Föraridentifiering är perfekt för företag som ofta har förarbyten. Föraren som övertar bilen eller utrustningen registrerar sig innan han påbörjar sin första körsträcka. Registrering kan ske via applikation, SMS eller automatiskt med en personlig ID-bricka.

ABAX Biladministration

Har vi några bilar som kommer överstiga körsträckan på hyravtalen? Är försäkringsavtalen som de ska? Har någon glömt bilbesiktningen? När ska bilen servas? Hur är driftskostnaderna? Nu kan du få all denna information på ett ställe.

ABAX SMS-tjänst

Vem kan ta akutuppdrag på Drottninggatan 10? Ny tid för morgondagens möte. Vi ses kl. 07.00. Nu kan du skicka SMS till alla dina anställda istället för att ringa en efter en. Med vår SMS-tjänst skriver du bara meddelandet och bestämmer vilka som ska ta emot det. (Max 100 SMS / månad)

ABAX Stöldskydd

Alla ABAX-produkter är stöldgodkända av SSF, Stöldskyddsföreningen. Men med ABAX Stöldskydd kopplas dessutom din fordonskontroll till en vakttjänst som kan rycka ut omedelbart om ditt fordon skulle bli stulet. Det ger dig bättre stöldskydd, men kan också ge lägre försäkringspremie.

ABAX API

Finns det utvecklare i din närhet som vill bygga vidare på din ABAX-lösning? Som vill använda datan eller informationen som du och dina fordon genererar? Lägg till ABAX API och bygg era egna appar, eller integrera det med era befintliga system. Kontakta oss för mer info om ABAX API

Vad säger våra kunder?

Therese Fröberg
Hemfrid
"Tidigare fördes nästan inga körjournaler. Med ABAX har både administration och kostnader blivit mindre, och arbetsmiljön bättre."
Matti Karhunen
Matti Karhunen Bygg AB
"..innan vi skaffade ABAX körjournal skrev vi körjournaler för hand, det var väldigt arbetskrävande,..lätt att det blir fel.., nästan omöjligt att hålla reda på alla resor, ..nu är det väldigt mycket enklare.."
Johan Mendenhall
Puts Johan
"..innan vi skaffade ABAX körjournal skrev vi manuellt,..det var ett ständigt tjat på personalen, ..det var jobbigt och tidskrävande.."
Tomas Pettersson
Kent P Måleri
"..det var struligt, jobbigt och krångligt innan vi införskaffade ABAX i bilarna, vi har många korta resor och många arbetsplatser.."
Mats Åberg
Byggmatte
"..innan vi skaffad ABAX var det en väldans massa pappers arbete, varje dag fick man sätta sig och försöka komma ihåg, nu finns ingen risk att man glömmer bort resor..!
Carl Kjellberg
QI Construction
"..innan vi började med ABAX var pappersarbetet ganska omfattande..., det var mycket jobb innan.."
Christian Bäckvall
CB Rörservice
"Jag är jättenöjd, det fungerar superbra... (med ABAX elektroniska körjournal)
Andreas Elb
Ostkustens Riv & Sanering
"Vi skrev tidigare manuellt på lappar, det var väldigt struligt, men vi var medvetna om att det var viktigt att göra körjournaler.."
Lars Lindh
Elektra AB
"Innan journalerna hann komma, blev det rena tjatet istället om att de ville ha in de här journalerna och ville ha in det omgående."
Bo Karlsson Bodin
BTS Golvfixar´n
"Man var jätteduktig i början och sen kom man av sig i mitten på veckan och sen skulle man försöka gå tillbaka och minnas var man varit."
Niklas Engström
Niklas Montage Service
”Alla anställda var väldigt positivt inställda till att slippa skriva de där manuella körjournalerna.”
Jonas Friberg
Signal & Banbyggarna
"Med ABAX får vi kontroll på bilarna och körjournalerna. Vi har dessutom sänkt våra fordonskostnader.”
Stefan Huss
Stenhusgruppen
”Ett enkelt system som säkerställer alla körtur­erna. Gillar att man kan se positionen i karta vilket gör det väldigt enkelt för varje anställd att skriva in syfte i efterhand.”
Bengt Ryberg
Gösab Sotning AB
"..vilket innefattade att de fick lägga en halvtimme om dagen på sina körjournaler och ABAX har gjort att detta momentet försvunnit."
Jörgen Kristén
Takjour Entreprenad i Stockholm
"Killarna tycker att det är jättebra och enkelt. Förut glömde de bort hälften av tiden att rapportera och fick de sitta efteråt och tänka. Nu kan de fokusera på att jobba istället."
Christoffer Nilsson
Fönsterputsexperterna
".. skriva upp det på papper och försöka få in det där varje månad, ofta kom de in alldeles för sent och man fick ligga på väldigt mycket för att få in dem "
Kundcenter
ABAX Nyhetsbrev & Erbjudanden
© ABAX Varmvalsvägen 9, 721 30 Västerås, Sverige